Tools met bewezen succes

Ik baseer mijn aanpak op wetenschappelijk onderbouwde, statistisch gevalideerde tools. De bottom line: ze werken, ook voor jou. Hier zijn de belangrijkste.

1. Opus: meet potentieel

Rekruteer je talent? Wil je de juiste man op de juiste plaats? Je mensen doen groeien? Beperk je dan niet tot competenties. Meet potentieel met een Opus assessment:

 1. Intellectueel potentieel | Een case uit de realiteit toont potentieel op vlak van analytisch denken, creatief denken en oordeelvermogen.
 2. Emotioneel potentieel | Een rollenspel brengt de drive, veerkracht en empathie van je (kandidaat-)medewerker in kaart.
 3. Competenties | Met een diepte-interview peil ik naar de competenties voor deze 6 criteria. Zo evalueer ik waar je (kandidaat-)medewerker nu staat.
 4. Rapportering en bespreking | Ik leg mijn conclusies naast de evaluatie van de deelnemer en zijn manager. En nuanceer het eindrapport waar nodig.

Opus assessments bestel je als afzonderlijk product. Ik zet ze ook in bij M&A’s. Opus is gebaseerd op Elliott Jaques’ onderzoek en werd ontwikkeld door O&P Consult.

2. Focus: stuur je cultuur bij

Je bedrijfscultuur of -klimaat staat niet op zich. Het is een hefboom om je doelstellingen te behalen, als je ze afstemt op je strategie. Krijg in één maand zicht op je huidige en gewenste bedrijfscultuur met Focus:

 1. Kwantitatieve online audit, eventueel aangevuld met kwalitatieve interviews.
 2. Rapportering van de resultaten en strategische discussie in je directiecomité.
 3. Cultuurworkshops: krijg input van je medewerkers en creëer draagvlak.
 4. Actieplan dat toont hoe je van de huidige naar je gewenste cultuur gaat.

Paul geeft compleet, ‘recht-door-zee’ strategisch advies. Zijn hands-on ervaring en kennis van best practices bleken heel waardevol voor ons bedrijf, net als de cultuurenquêtes en assessments. De gevoeligheid en het strategische aspect van cultuur waren een echte eye-opener: de meeste bedrijven kunnen dit advies gebruiken! – Steven Rymenans

Focus bouwt op de methode van Quinn en werd ontwikkeld door Karel De Witte (KU Leuven). Ik zet Focus in bij M&A’s en cultuurverandering.

3. Dinamo: meet weerstand en veranderingsbereidheid

Plan je verandering en verwacht je veel weerstand? Of zit je verandering al muurvast? Breng weerstand in kaart en buig die om tot veranderingsbereidheid met Dinamo:

 1. Kwantitatieve online audit die nagaat waar en waarom er weerstand is.
 2. Rapportering van de resultaten en strategische discussie in je directiecomité.
 3. Bespreking met medewerkers en andere stakeholders: krijg waardevolle input.
 4. Actieplan om de weerstand om te buigen tot veranderingsbereidheid.

Paul levert kwaliteit en komt zijn afspraken na. De communicatie en voorgestelde trajecten zijn duidelijk. Paul is “recht voor de raap”, stelt vertrouwen centraal en boekt echte resultaten. – Johan Milliau

Dinamo bouwt op de onderzoeken van Ajzen en werd ontwikkeld door Erwin Metselaar (Universiteit van Amsterdam). Ik zet Dinamo in bij M&A’s, cultuurverandering en andere veranderingstrajecten.